Республіка Казахстан закликає відмовитися від силових варіантів врегулювання ситуації в Україні. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан щодо ситуації в Україні, розміщеній на офіційному сайті відомства.

У заяві наголошується, що Казахстан висловлює глибоку стурбованість у зв'язку із розвитком ситуації в Україні. На думку казахського МЗС, подальша ескалація напруженості може призвести до непередбачуваних наслідків, як у регіональному, так і глобальному масштабі.

«Казахстан закликає всі залучені сторони відмовитися від силових варіантів врегулювання ситуації і зробити максимальні політичні зусилля з метою вирішення проблеми, що склалася, переговорним шляхом. Це рішення має базуватися на фундаментальних принципах міжнародного права», - йдеться в заяві, повідомляє «УНІАН».

Казахстан закликає всі зацікавлені сторони виважено, об'єктивно і відповідально підійти до оцінки ситуації й утриматися від дій, здатних спровокувати подальше загострення української кризи.

«Казахстан висловлює надію на якнайшвидшу нормалізацію обстановки, мирний діалог усіх політичних сил і відновлення правопорядку», - зазначає МЗС Республіки Казахстан.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій вважає, що план Росії провалений і Україна збереже територіальну цілісність.

3 березня спікер Державної думи Сергій Наришкін заявив, що поки що необхідності в реалізації права на використання Збройних сил Росії в Україні немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

902