Україна не має наміру проводити дипломатичні торги довкола ситуації в Криму. Про це на брифінгу заявив в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

Коментуючи очікуване прибуття місії ОБСЄ в Україну для вирішення конфлікту з Росією, Дещиця зазначив, що позиція України полягатиме в тому, щоб переконати міжнародне співтовариство в існуванні агресії проти України.

«Давайте дочекаємося рішення Ради ОБСЄ, який мандат матиме ця місія. Торгів тут не буде, ми хочемо запросити міжнародне співтовариство в Україну, щоб воно побачило, що проти нас була здійснена агресія», - сказав Дещиця, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк упевнений, що російські війська не будуть допущені на територію східної України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій вважає, що план Росії провалено і Україна збереже територіальну цілісність.

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо свободи засобів масової інформації Дуня Міятович відвідає Україну 4-7 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

833