Керівництво України не залишить без підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей у Криму. Про це йдеться у зверненні в.о. міністра оборони України Ігоря Тенюха і начальника Генштабу Михайла Куцина, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Дорогі співвітчизники! Товариші генерали та адмірали, офіцери, прапорщики та мічмани, сержанти та старшини, солдати та матроси! Шановні члени сімей військовослужбовців! На землі, де століттями дружно жили і працювали українці, росіяни, кримські татари, вірмени, греки посіяний розбрат. Деструктивні сили відчайдушно намагаються розірвати добрі взаємини між представниками різних народів, розділити їх за національною ознакою, перетворити квітучий Крим на зону військово-політичного конфлікту. Вам випала непроста доля у важкий для країни час першими перешкодити неприхованій військовій агресії, метою якої є порушення територіальної цілісності України», - йдеться у зверненні.

«Незважаючи на численні спроби російських військовослужбовців і радикально налаштованих проросійських сил захопити або заблокувати українські військові частини, змусити вас скласти зброю, ви не піддаєтеся на провокації, жорстко засуджуєте зрадників, демонструєте величезну витримку і впевненість у правоті своїх дій. Глибоко усвідомлюючи, що за вами правда, ви зриваєте плани агресора і робите все можливе, щоб над військовими частинами України гордо майорів Державний прапор», - наголошується в заяві.

Керівний склад Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України та весь особовий склад Збройних сил підтверджує всебічну підтримку вашій принциповій позиції і дякує за вірність Військовій присязі.

«Окремо хочемо висловити слова сердечної подяки сім'ям військовослужбовців за моральну підтримку, розуміння і витримку. Ви повинні бути впевнені, що вас не залишили без підтримки. Керівництво держави вживає всіх можливих політичних, дипломатичних та організаційних заходів для розв'язання кризової ситуації, в першу чергу мирним шляхом. В той же час Міністерством оборони України та Генеральним штабом Збройних сил України заплановано низку заходів для нормалізації обстановки, гарантування безпеки військовослужбовців та членів ваших сімей. Віримо, що ваші патріотизм, професіоналізм і вірність конституційному обов'язку будуть оцінені українським народом, який необоротно обрав шлях побудови вільної і демократичної держави», - сказано у зверненні.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк упевнений, що російські війська не будуть допущені на територію східної України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій вважає, що план Росії провалено і Україна збереже територіальну цілісність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

734