Прокуратурою міста Києва за дорученням виконувача обов'язків генерального прокурора України Олега Махніцького розпочато перевірку законності дій посадових осіб, що ініціювали притягнення громадських активістів до адміністративної відповідальності за участь у мирних акціях протесту, повідомили Forum'у в прес-службі столичної прокуратури.

У ході перевірки, зокрема, буде здійснено ґрунтовний аналіз усіх справ цієї категорії і підготовлені висновки щодо законності ухвалених рішень.

«Окрему увагу приділено законності затримання активістів, у тому числі учасників Автомайдану, наявності обґрунтованих доказів скоєння ними адмінпорушень, на підставі яких працівниками ДАІ складалися відповідні протоколи, а також законності судових рішень у цих справах», - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з дорученням в.о. генпрокурора, столична прокуратура вживатиме всіх необхідних заходів, спрямованих на звільнення громадян від адміністративної відповідальності за порушення, пов'язані з мирними акціями протесту.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 лютого Верховна Рада України ухвалила закон про недопущення переслідування і покарання осіб, які беруть участь у подіях, що мали місце під час мирних зібрань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

879