Українські військовослужбовці в Феодосії не порушують присяги, незважаючи на погрози російських військових і радикально налаштованих активістів.

Як повідомляє Управління преси та інформації, у понеділок, 3 березня, незважаючи на значний психологічний тиск з боку представників ЗС Російської Федерації, військовослужбовці Феодосійського зенітно-ракетного полку урочисто підняли над плацу частини Державний прапор України і виконали Державний гімн.

За словами офіцерів частини, «незважаючи на те, що наразі зенітники відрізані від інформації і не обізнані про загальну обстановку в державі, а також постійно чують провокаційні заяви з боку російських військовослужбовців, весь особовий склад полку продовжує служити народу України і виконувати поставлені завдання».

Крім того, військовослужбовці Феодосійського окремого батальйону морської піхоти напередодні відмовилися від «пропозицій» військовослужбовців ЗС Російської Федерації і радикально налаштованих активістів перейти на бік кримської влади за «велике грошове утримання та інші матеріальні вигоди».

Сьогодні командир батальйону отримав анонімний телефонний дзвінок з погрозою вивезти членів його родини в невідомому напрямку, якщо морські піхотинці не присягнуть на вірність кримському керівництву.

«Морпіхи налаштовані не здаватися», - підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

В.о. президента України, голова парламенту Олександр Турчинов заявив, що Україна готова захищати свою територіальну цілісність і суверенітет.

2 березня президент Росії Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо політичного вирішення конфлікту в Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1160