Україна, після різкого зниження в лютому закупівель природного газу у російського монополіста - компанії «Газпром» - у зв'язку із загостренням політичної кризи, з 1 березня вдвічі збільшила добові обсяги імпорту російського палива.

«1 березня ми подвоїли імпорт російського газу до 45 мільйонів кубометрів на добу, це в двічі вище, ніж на 1 березня 2013 року», - повідомили в прес-службі оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз».

Також у компанії зазначили, що транзит російського газу в Європу через територію України здійснюється у звичайному режимі.

Раніше «Газпром» заявив, що прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,549 млрд дол., і за такого рівня боргу та оплати країна може не зберегти чинну знижку на газ.

Нагадаємо, у 2013 році «Нафтогаз України» отримав з Росії близько 13 млрд кубометрів газу в середньому по 400 доларів за тисячу кубометрів. У грудні минулого року Україна отримала від Росії знижку - на 2014 рік встановлена ціна в 268,5 долара. Тоді ж сторони домовилися, що борг за 2013 рік країна погасить 25 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

650