Координаційна рада Громадського руху «Український вибір» закликає усіх учасників політичного життя знайти компроміс і запропонувала програму виходу з кризи.

«Будь-яка розсудлива людина має визнати, що в нинішньому стані України в першу чергу винна попередня влада, яка відкидала всі спроби вплинути на неї з боку громадян. Однак не меншу відповідальність за це несе і опозиція, яка поводилася вкрай безвідповідально. Ця безвідповідальність є і зараз, коли вчорашні опозиціонери прийшли до влади», - йдеться в заяві Координаційної ради руху.

У Медведчука вважають, що нова влада взялася за кадрові чистки, пошук ворогів, «полювання на відьом» замість того, щоб зробити висновки - впритул зайнятися економікою і соціальною політикою, не допустити остаточного краху фінансової системи.

«Замість повноцінної законотворчості Верховна Рада штампує погано сумісні з Конституцією закони, не розуміючи, що подібне ставлення зрештою робить нелегітимною не тільки її саму, а всю політичну систему, всі інститути української держави», - заявляють в «Українському виборі».

Координаційна рада руху закликає всі сторони політичного життя до пошуку компромісу в інтересах народу України, зокрема:

- сформувати легітимний коаліційний уряд національної довіри, який буде враховувати інтереси всіх політичних сил і всіх регіонів країни;

- ухвалити новий Закон «Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою»;

- розробити і всенародно обговорити концепцію переходу до федеративного устрою;

- надати регіонам самостійність у вирішенні низки важливих питань, зокрема питання про мови.

Коментуючи відносини між Україною і Росією, у Медведчука зазначили, що інформаційна війна між двома державами вигідна передусім тим, хто не хотів би налагодження нормальних відносин між ними».

«Жодна зі сторін ще не перетнула небезпечну межу, як би до цього їх не підштовхували різного роду радикали. У цій ситуації єдино правильним виходом є відмова від конфронтації і взаємоповага сторін», - підсумували в «Українському виборі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1226