Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій вважає, що план Росії провалений і Україна збереже територіальну цілісність. Про це, як передає кореспондент Forum'у, парламентським журналістам заявив секретар Ради Національної безпеки та оборони України (РНБО) Андрій Парубій.

«Розроблений Російською Федерацією план уже провалений. Я впевнений, що ми можемо утримати і територіальну цілісність, і суверенітет нашої держави. Весь світ сьогодні став на бік України. І насправді Путін, який готує таку блискучу перемогу над Україною, сьогодні сам опиниться в повній міжнародній ізоляції», - заявив Парубій.

На думку секретаря РНБО, Путін планував втілити в Україні так званий «грузинський сценарій». «Ми дуже чітко усвідомлюємо, що Росія планувала в Україні сценарій, як у Грузії. Вони просто провокують на постріли, на силовий сценарій. І, усвідомлюючи наскільки великий ризик таких речей, наші військові виконують свої завдання, стримують провокування конфлікту, не піддаються на провокації безпосередньо збройного конфлікту», - додав він.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації прийняла постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк упевнений, що російські війська не будуть допущені на територію Східної України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1106