Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Російської Федерації заблокувала доступ до сторінок 13 українських спільнот соціальної мережі «ВКонтакте». Про це повідомляє прес-служба Роскомнагляду.

За даними відомства, у Роскомнагляд надійшла вимога Генеральної прокуратури РФ про обмеження доступу до 13 спільнот соціальної мережі у минулі вихідні.

«Спільноти пропагували діяльність українських націоналістичних угруповань, містили звернені до російського народу прямі заклики здійснювати терористичну діяльність і брати участь у несанкціонованих масових заходах, у тому числі на території Москви», - заявили в прес-службі.

Зазначені сторінки були внесені до єдиного реєстру забороненої інформації, адміністрації соціальної мережі направлені відповідні повідомлення. Після перевірки факту видалення протиправної інформації записи виключені з реєстру.

Вимога Генпрокуратури містить вказівку в установленому порядку обмежувати доступ до копій зазначених сторінок, а також у разі перенесення зазначеного контенту на інші адреси або створення «дзеркал» цих ресурсів.

«Роскомнагляд попереджає адміністрацію соціальних мереж, блогхостингів та інших публічних мережевих ресурсів про протизаконність поширення інформації екстремістського характеру та неприпустимість надання комунікаційних можливостей інтернет-платформ для організації протиправних дій», - резюмували у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

988