Національний банк разом з провідними банками контролює ситуацію на ринку, а введені тимчасові заходи допоможуть повністю стабілізувати ринок. Про це повідомив голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет.

За його словами, українська банківська система працює в стабільному режимі, всі платежі й перекази йдуть без затримок, а клієнти банків можуть без проблем отримати готівку в касах і банкоматах.

«Будь-які платежі в банку йдуть у стандартному режимі, - зазначив Дубілет. - Регулятор робить правильні кроки для стабілізації ситуації в банківській системі. Ми стабілізували ситуацію, далі будемо говорити про розвиток».

За словами Дубілета, запроваджений Національним банком тимчасовий порядок виплати великих валютних вкладів був введений для повного забезпечення попиту на готівкові кошти в іноземній валюті. Він не торкнеться переважної більшості клієнтів - 96% клієнтів нічого не помітять або через те, що є власниками гривневих вкладів, або через розміри валютних вкладів, які можна легко отримати у вигляді готівки. Крім того, всі клієнти валютних рахунків можуть використовувати свої валютні кошти, абсолютно вільно розраховуючись картками або здійснюючи безготівкові перерахування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

988