В ефірі програми «Шустер LIVE» народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що Україна готова надати Криму стільки повноважень, скільки він зможе «подужати».

«Для нас є неприйнятним таке упереджене ставлення до Криму. Інші області України також хотіли б отримати більше повноважень. Заяви про це звучать як на Заході, так і на Сході України», - вважає керівник центру просвітницької роботи «Українського вибору» Віктор Чорний.

«Справедливий розподіл влади в країні, розширення прав місцевого самоврядування неможливе без активної позиції, у тому числі і центральної влади. Якщо представник центральної влади виділяє один регіон України серед інших, а потім фактично заявляє про самоусунення від дискусії, обговорення принципів розподілу влади в країні, виникає запитання: навіщо нам такі депутати? Очевидно, що ніякої професійної дискусії з ними проводити не можна», - вважає він.

«Український вибір» заявляв про необхідність розробки концепції переходу до федеративного устрою країни, а по суті - децентралізації влади, для того щоб не допустити розпаду України, зберегти її територіальну цілісність. Сьогодні це питання актуальне як ніколи, але це вимагає величезної роботи, в тому числі і над законодавством. Центральна влада явно не здатна дати необхідні суспільству відповіді і виконувати свої функції, підкреслив Чорний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

945