Світова громадськість зробить рішучі кроки для збереження територіальної цілісності України. Про це під час зустрічі з головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, повідомили Forum'у в прес-службі парламенту.

«Ми будемо приймати рішучі кроки для того, щоб це припинити (порушення суверенітету України - Ред.). Світ не залишить Україну», - підкреслив Хейг.

У свою чергу Турчинов заявив, що перебування військових сил Російської Федерації на території Криму неприйнятно. «Ми були вимушені мобілізувати всі наявні ресурси для протистояння незаконним діям на нашій території», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації прийняла постанову про використання збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ і, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що заходи, вжиті Росією щодо України, повністю адекватні екстраординарній ситуації.

Організація Північноатлантичного договору заявила про свій намір підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

США закликали Організацію з безпеки і співробітництва в Європі терміново направити місію в Україну для вирішення кризи, що виникла інаслідок військової агресії Росії.

1 березня Дещиця поінформував, що 3 березня можуть відбутися консультації щодо виконання Будапештського меморандуму.

Пізно ввечері, 2 березня, президент Росії Володимир Путін прийняв пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель почати переговори про політичне врегулювання навколо України за посередництва ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

887