Українські прикордонники з метою запобігання захоплення перевели корабельно-катерний склад Керченського загону морської охорони зі штатним озброєнням у порти Одеси і Бердянська, повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

«Учора о 22.30 групи російських спецназівців скоїли напад на відділ прикордонної служби «Керч», який є первинним підрозділом охорони державного кордону на керченському напрямку. Вони вибили вікна, двері, знищили засоби зв'язку й автоматизовані робочі місця в кабінетах підрозділу. Також напад стався і на Керченський загін морської охорони», - йдеться у повідомленні.

Під час захоплення прикордонних підрозділів здійснюється грубе застосування фізичної сили, загроза зброєю та залякування. Фахівці російського спецназу намагаються чинити психологічний тиск на прикордонників і в ультимативній формі вимагають підкоритися новому керівництву Криму, висуваються наполегливі пропозиції про співпрацю та офіційне працевлаштування.

Як раніше повідомляв ForUm, прикордонники заявили, що на поромній переправі «Крим-Кавказ» відбувається накопичення бронетехніки.

Російські військові роблять спроби глушити мобільний зв'язок у Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431