Російські військові роблять спроби глушити мобільний зв'язок у Криму, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«В окремих випадках спецназівці встановлюють заглушки для ведення переговорів, через що прогнозується відсутність мобільного зв'язку», - повідомили у відомстві.

Крім того, за даними Держприкордонслужби, системні напади здійснювалися групами до 100 спеціально екіпірованих військовослужбовців Росії.

«Тривали блокування адміністративної будівлі Азово-Чорноморського регіонального управління та штабу Сімферопольського загону. Близько 22.30 група спецназівців напала на відділ прикордонної служби «Керч», який є первинним підрозділом охорони державного кордону на керченському напрямку. Вони вибили вікна, двері, знищили засоби зв'язку і автоматизовані робочі місця в кабінетах підрозділу», - йдеться у повідомленні.

Напад стався і на Керченський загін морської охорони і знову на Севастопольський загін морської охорони. Після блокування російськими військовими будівлі в Севастополі перестала функціонувати система відеоспостереження. Під час захоплення обох морських загонів у підрозділах залишалася незначна кількість військовослужбовців. Решта особового складу залишила місце дислокації на кораблях і катерах, які були передислоковані.

«У цих складних умовах прикордонники стримують нападників і не допускають їх до кімнати зберігання зброї. Крім того, триває несення служби в пункті пропуску «Крим» в оточенні близько 100 російських військових. При цьому, під час оформлення прикордонники не пропускають в Україну осіб, яким заборонено в'їзд на територію нашої держави і тих, які не мають необхідних документів», - повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, за даними Державної прикордонної служби України, на поромній переправі «Крим-Кавказ» відбувається накопичення бронетехніки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

574