Українські військовослужбовці залишаються вірними присязі народу України, продовжують з честю виконувати покладені на них обов'язки, повідомляє прес-служба Міноборони України.

Наразі фрегат Військово-морських Сил Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом Ка-27 та оглядовою групою на борту, що виконував завдання в рамках антипіратських операцій НАТО «Океанський щит» і ЄС «Атланта» в Аденській затоці і західної частини Індійського океану, знаходиться на військово-морській базі ВМС Грецької Республіки (о. Крит) з метою поповнення запасів.

Після цього, вже в найближчі дні, він повернеться в Україну. Про це 2 березня повідомив командир національного контингенту контр-адмірал Андрій Тарасов.

Він зазначив, що особовий склад національного контингенту обурений поширеною деякими іноземними ЗМІ заявою про нібито порушення присяги на вірність українському народові і підняття над фрегатом «андріївського прапора».

«Українські військовослужбовці залишаються вірними присязі народу України, продовжують з честю виконувати покладені на них обов'язки і з гордістю несуть прапор України на шляху до рідних берегів», - наголосив він.

Контр-адмірал Андрій Тарасов зазначив, що командування національного контингенту підтримує постійний зв'язок і координує всі свої дії з Генеральним штабом Збройних сил України.

Нагадаємо, з 3 січня 2014 року фрегат Військово-морських сил Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом Ка-27 і спецназом почав участь в операції Європейського Союзу з протидії піратству біля узбережжя Сомалі «EU NAVFOR ATALANTA». 20 лютого фрегат вийшов на останнє патрулювання в Аденській затоці і завершив участь в операції 26 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

989