США закликають Організацію з безпеки і співробітництва в Європі терміново направити місію в Україну для вирішення кризи, що виникла внаслідок військової агресії Росії.

Про це говориться в заяві представника США в ОБСЄ Деніела Баера.

«Сьогодні ми закликаємо, щоб спостерігачі ОБСЄ терміново були направлені в Україну. США будуть прагнути усіма можливими засобами підтримати місію спостерігачів ОБСЄ, як і інші держави-учасники за цим столом переговорів», - йдеться у заяві, передають «Українські новини».

Метою місії повинні стати: моніторинг та запобігання конфліктів; забезпечення захисту прав людей, які належать до національних меншин; запобігання прикордонного конфлікту; сприяння повазі територіальної цілісності України; збереження миру, стабільності і безпеки в регіоні.

Баер підкреслив, що США засуджують військові дії Росії в Україні та порушення українського суверенітету і територіальної цілісності.

Крім того, дії Росії проти України є прямим порушенням зобов'язань перед ОБСЄ.

Нагадаємо, НАТО засуджує посилення військових дій Росії в Криму і висловлює велику стурбованість відносно рішення Ради Федерації Федеральних Зборів РФ про використання Збройних сил Росії на території України.

Сім країн «групи восьми» (G8) у спільній заяві засудили позицію Росії щодо України і оголосили, що припиняють участь у підготовці до саміту в Сочі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334