Президент Росії Володимир Путін прийняв пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель почати переговори про політичне врегулювання навколо України за посередництва ОБСЄ.

Меркель звинуватила Путіна у порушенні міжнародного права шляхом «неприйнятної російської інтервенції» на Україну, повідомив представник влади Німеччини.

Російські сили безкровно зайняли Крим, ізольований чорноморський півострів, де більшість населення складають етнічні росіяни і де Москва дислокує на правах оренди свою військово-морську базу, передає «УНІАН» з посиланням на Рейтерс.

«Канцлер знову закликала президента Росії поважати територіальну цілісність України», - йдеться у заяві за підписом заступника прес-секретаря уряду Георга Штрайтера за підсумками телефонної розмови Меркель і Путіна.

Путін погодився на створення «місії для збору фактів» на зразок контактної групи, можливо, під керівництвом Організації з безпеки і співробітництва в Європі, щоб почати політичний діалог, повідомив Штрайтер.

Нагадаємо США закликали Організацію з безпеки і співробітництва в Європі терміново направити місію в Україну для вирішення кризи, що виникла внаслідок військової агресії Росії.

НАТО засудила посилення військових дій Росії в Криму і висловила велику стурбованість відносно рішення Ради Федерації Федеральних Зборів РФ про використання Збройних сил Росії на території України.

Сім країн «групи восьми» (G8) у спільній заяві засудили позицію Росії щодо України і оголосили, що припиняють участь у підготовці до саміту в Сочі.

Раніше Рада Федерації прийняла постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ і виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що заходи, вжиті Росією щодо України, повністю адекватні екстраординарній ситуації.

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) заявила про свій намір підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1412