У Росії вкрай стурбовані останнім розвитком подій у Криму. Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті МЗС РФ.

«У ніч на 1 березня невідомими озброєними людьми, направленими з Києва, була зроблена спроба захоплення будівлі Міністерства внутрішніх справ Автономної Республіки Крим. Унаслідок віроломної провокації є постраждалі.

Завдяки рішучим діям загонів самооборони спробі захоплення будівлі МВС вдалося запобігти. Останнє підтверджує прагнення відомих політичних кіл у Києві дестабілізувати ситуацію на півострові», - йдеться у повідомленні.

У МЗС РФ закликали тих, хто дає подібні накази з Києва, до стриманості.

«Вважаємо вкрай безвідповідальним подальше нагнітання і без того напруженої обстановки в Криму», - сказано у заяві.

Нагадаємо, 28 лютого виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою припинити провокації в АР Крим.

Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту, в якій висловило протест у зв'язку з порушенням повітряного простору країни і недотриманням Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року.

Росія вважає події в Криму наслідком внутрішньополітичної кризи і не бачить потреби у двосторонніх консультаціях з українською стороною.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що український уряд вимагає від Російської Федерації відкликати своїх військовослужбовців з Криму.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

791