Референдум про статус автономії пройде в Криму 30 березня, заявив голова Ради міністрів Автономної Республіки Сергій Аксьонов.

«Виходячи із ситуації, розуміючи, що даний конфлікт вийшов за межі розумного, ми прийняли рішення прискорити ситуацію, пов'язану з проведенням референдуму, і плануємо провести його у березні цього року. Орієнтовна дата проведення референдуму - 30 березня 2014 року. Нам необхідно готуватися, у нас є на сьогодні всі можливості виконати рішення Верховної ради Криму й отримати волевиявлення громадян з цього питання», - сказав Аксьонов на першому засіданні Ради міністрів Криму в новому складі.

Він закликав усіх до плідної роботи і доручив провести інвентаризацію і навести порядок. «Я перебуваю на робочому місці. Завдання - повністю доповісти населенню, що ситуація контролюється, влада працює», - сказав Аксьонов, повідомляє РІА «Новости».

«Ми гарантуємо громадянам, незалежно від національності, тверезий, реальний і справедливий підхід у вирішенні їхніх питань. Окремо звертаюся до кримських татар. Я запевняю вас, що вам абсолютно нічого не загрожує. Все, що відбувається сьогодні, відбувається в законному полі, з вирішенням усіх органів, які мають повноваження на території АР Крим. Закликаю всіх виконувати рішення цього органу, а цей орган - Верховна рада АР Крим», - сказав Аксьонов.

Він також попросив людей кримськотатарської національності дотримуватися спокою. «Ми з повагою до вас ставимося й обіцяємо, що Крим буде нашим спільним домом, в якому ми разом будемо мирно і дружно жити», - запевнив Аксьонов.

Нагадаємо, референдум про розширення повноважень Криму був призначений на 25 травня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1010