Провідні українські банкіри закликали всіх своїх клієнтів отримувати об'єктивну інформацію про ситуацію від самих банків і НБУ, а вітчизняних журналістів попросили звертатися за коментарями до самих банкірів. З таким зверненням до всіх клієнтів і преси під час спеціальної прес-конференції в НБУ, присвяченій стабілізації ринку банківських послуг, виступив глава найбільшого українського банку «Приватбанк» Олександр Дубілет.

На думку банкіра, наша історія і робота банків у періоди попередніх політичних криз показала, що у виграші залишилися ті клієнти, які не намагалися отримати вигоду від спекулятивного обміну валюти, нехай навіть і з втратами, які неминучі при достроковому розірванні депозитів.

«Згадайте 2004 рік, коли курс долара піднімався до 8 гривень, а потім стабілізувався на рівні 5 гривень за долар. Всі, хто запанікував і купив на свої вклади готівкову валюту, щоб потім покласти її під подушку, не тільки не заробили дохід, а й втратили на зниженні курсу. Ті ж, хто довірив свої гроші банкам, нічого не втратили у вартості гривні за рахунок високих відсотків, але й отримали дохід» - зазначив Дубілет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

602