Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард висловилася за те, щоб нова влада України утрималися на поточному етапі від публічних вимог багатомільярдної фінансової допомоги. Раніше Кабінет Міністрів України заявляв, що готовий на непопулярні заходи заради грошей МВФ.

«Ми не бачимо нічого критичного, здатного в даний момент служити виправданням для паніки», - цитує заяву Лагард «ІТАР-ТАРС».

За словами глави МВФ, «дуже передчасно оцінювати фінансові потреби України».

Лагард також нагадала про прийняте МВФ рішення направити в Україну на початку наступного тижня технічну місію своїх експертів. У Києві вони обговорюватимуть з новою владою економічну політику України, повідомляє «RT».

Раніше Кабінет Міністрів України обіцяв сконцентрувати всі зусилля, щоб у найкоротші терміни залучити зовнішні кредитні кошти, у тому числі від Міжнародного валютного фонду. Призначений Верховною Радою прем'єр-міністр країни Арсеній Яценюк охарактеризував становище в економіці як «дуже сумне» і заявив, що нова влада підтримає навіть непопулярні рішення, необхідні для отримання кредиту. Олександр Турчинов, призначений в.о. президента України, також заявляв, що на казначейському рахунку країни «взагалі немає коштів».

Ще до початку протестів в Україні ходили розмови про можливий дефолт. У листопаді 2013 року зовнішній борг країни досягав 160 млрд євро. Міністерство фінансів України оцінило розмір фінансової допомоги, необхідної для економіки країни на даному етапі, у $35 млрд.

Про можливості надання фінансової допомоги Україні в розмірі $1 млрд говорять у Сполучених Штатах. Проте поки що жодних конкретних рішень з цього приводу не прийнято.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1070