Народ України повинен реалізувати свою волю шляхом виборів і референдумів. Про це політик Віктор Медведчук написав у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Він зазначив, що існує два шляхи реалізації народом своєї волі - або шляхом референдумів і виборів, або шляхом протестів і насильства.

«Перший варіант забезпечує соціальну та політичну стабільність, оскільки у такому випадку немає розриву між інтересами громадян та інтересами влади», - стверджує лідер «Українського вибору».

Медведчук стверджує, що вирішення назрілих у суспільстві проблем шляхом протестів і насильства може мати тільки короткочасний ефект. «І якщо результатом протестів не стане розширення можливості громадян впливати на рішення, що приймаються владою, через якийсь час хвиля насильства підніметься знову», - підкреслив він.

Автор блогу впевнений, що громадяни обрали протести «просто тому, що для багатьох людей не залишалося іншого виходу». «Ось один з недавніх прикладів. Наприкінці січня, коли у Києві тривало стояння на Майдані, міськрада Українки Київської області прийняла рішення про проведення місцевого референдуму з питань довіри міському голові та депутатам міської ради. Однак ЦВК відмовила, пославшись на відсутність законодавчого механізму проведення місцевих референдумів», - написав він.

Лідер «Українського вибору» вважає, що влада зобов'язана створити всі необхідні механізми для того, щоб народ міг реалізовувати владу, що належить йому, відповідно до Конституції. «І в першу чергу - ввести в політичний процес практику референдумів. Рішенням народу на референдумі Україна у 1991 році отримала незалежність. І те, як повинна жити і розвиватися країна, також має визначати виключно народ України», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

670