Прострочена заборгованість України за поставки російського газу становить 1,549 мільярда доларів, при такому рівні боргу та оплати країна може не зберегти діючу знижку на газ, заявив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«У нас відносини з Україною хороші, транзит йде, от тільки платити за газ треба... Наразі прострочена заборгованість становить 1 мільярд 549 мільйонів доларів. Заборгованість величезна не тільки за минулий рік, але й не погашено борг за поточні поставки», - сказав він, зазначивши, що Росія надала Україні кредит у розмірі три мільярди доларів саме під погашення газових боргів, повідомляє РІА «Новости».

«Мабуть, з такою оплатою за газ та виконанням своїх зобов'язань Україна може не зберегти діючу зараз знижку на газ. Домовленості про знижку передбачали повну і своєчасну оплату поставок», - заявив Купріянов.

Нагадаємо, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» станом на 24 лютого виплатила російському газовому монополістові компанії «Газпром» 1,68 млрд дол. з 3,3 млрд дол. боргу за газ.

17 грудня 2013 року під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна у Москві була досягнута домовленість, що Росія знизить ціну на газ для України до 268,5 дол. за тисячу кубометрів з 400 дол. за тис. кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році).


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

556