Український уряд вимагає від Російської Федерації відкликати своїх військовослужбовців з Криму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на засіданні Кабінету Міністрів у суботу, 1 березня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми вимагаємо від уряду Російської Федерації, від керівництва Росії негайно відкликати свої війська і повернути їх на місця дислокації», - сказав він і зазначив, що в інакше відповідальність за можливе силове протистояння на території Криму лежатиме на РФ.

Також він зазначив, що українська сторона вважає присутність російських військових у Криму «провокацією».

«Російські партнери, перестаньте провокувати громадянське протистояння в Україні...», - сказав Яценюк.

Нагадаємо, 28 лютого виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою припинити провокації в АР Крим.

Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту, в якій висловило протест у зв'язку з порушенням повітряного простору країни і недотриманням Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року.

Росія вважає події в Криму наслідком внутрішньополітичної кризи і не бачить потреби у двосторонніх консультаціях з українською стороною.

Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

814