Голова Ради міністрів АР Крим Сергій Аксьонов звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території автономії.

«Незважаючи на домовленість, досягнуту центральною владою про неприпустимість призначення керівників силових структур без погодження з Верховною радою АР Крим, порушення норм Конституції Республіки Крим, затверджені законом України та законом міліції, вчора, 28 лютого 2014 року, начальником главку кримської міліції був призначений Авруцький Ігор Якович. Це призначення, а також наявність на території невідомих озброєних груп бойової техніки не здатні в силових структурах, розташованих в АР Крим, ефективно контролювати ситуацію на території Республіки. Виникли заворушення із застосуванням вогнепальної зброї», - йдеться у заяві голови Ради міністрів, заявила начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульникова, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Враховуючи вищевикладене, я, як голова Ради міністрів АР Крим, реалізуючи повноваження, покладені на мене Верховною радою АР Крим, приймаю рішення про тимчасове перепідпорядкування з'єднань і частин силових структур МВС, СБУ, ЗС, МНС, флоту, податкової служби, прикордонників безпосередньо мені. Всім командирам виконувати мої накази і розпорядження, незгодних прошу залишити службу», - додав Аксьонов.

«Враховуючи вищевикладене, розуміючи свою відповідальність за життя та безпеку громадян, я звертаюся до президента Російської Федерації Володимира Путіна про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території АР Крим», - наголошується у зверненні Аксьонова.

Нагадаємо, 28 лютого виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою припинити провокації в АР Крим.

Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту, в якій висловило протест у зв'язку з порушенням повітряного простору країни і недотриманням Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року.

Росія вважає події в Криму наслідком внутрішньополітичної кризи і не бачить потреби у двосторонніх консультаціях з українською стороною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

757