Екс-президент України Віктор Янукович попросив пробачення в українського народу. Про це він заявив на прес-конференції у Ростові-на-Дону (Росія).

«Хочу звернутися до народу України. Хочу попросити вибачення у всіх, хто постраждав і страждає», - заявив Янукович.

«Я вам скажу - соромно. Більше того, я хочу вибачитися, перш за все, перед ветеранами, перед українським народом за те, що сталося в країні, за те, що у мене не вистачило сил утримати стабільність і не допустити того свавілля, яке зараз твориться», - сказав він, повідомляє «РБК-Україна» .

Крім того, Янукович закликав нову владу піти.

«Хочу звернутися до тих, хто називає себе законною владою в Україні: схаменіться і припиніть ці безчинства! Ви будете нести відповідальність. Ніколи народ України не погодиться жити з вами в такій країні. Підіть і не допускайте горя і беззаконня!» - заявив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 лютого Верховна Рада прийняла постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень». Цією постановою призначаються позачергові вибори президента на 25 травня 2014 року.

Генеральною прокуратурою розпочато кримінальне провадження про злочини, скоєні під час масових акцій протесту на Майдані колишніми високопосадовцями, зокрема Януковичем. Суд дав дозвіл на затримання і доставку його для обрання запобіжного заходу - взяття під варту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

723