В. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця сподівається, що посли іноземних держав повідомлять свої уряди про реальну ситуацію в Україні. Про це він повідомив під час зустрічі з представниками дипмісій в Україні.

«Я вірю, що ви знаєте, що відбувається в Україні. І я вірю, що ви інформуєте свої уряди про реальну картину», - звернувся новопризначений глава МЗС до представників дипломатичного корпусу.

Дещиця коротко окреслив дипломатам пріоритети діяльності українського уряду. «У зовнішній політиці - європейська інтеграція, підписання Угоди про асоціацію та лібералізацію візового режиму. Але в рівній мірі важливості знаходяться відносини з Росією», - сказав він, передає «УНІАН».

При цьому глава МЗС зазначив, що наразі новий український уряд не отримав відповіді від російських колег щодо продовження діалогу.

«Ми віримо, що нам потрібні хороші добросусідські відносини з Росією. Ми намагалися контактувати з Росією для консультацій з моменту появи нового уряду, але на цей час ми не отримали відповіді від наших російських колег щодо продовження діалогу», - сказав Дещиця.

Як раніше повідомляв ForUm, глава зовнішньополітичного відомства Андрій Дещиця заявив, що Україна готова відновити переговори щодо підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

531