Крим повинен залишатися у складі України, зберігаючи широку автономію. Про це заявив екс-президент Віктор Янукович на прес-конференції у Ростові-на-Дону.

«Я звертаюся до кримчан з проханням не допустити кровопролиття і міжусобиць. І як чинний Президент України хочу заявити, що Крим повинен залишатися у складі України, зберігаючи широку автономію», - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, у четвер, 27 лютого близько 23-ї години в аеропорт «Бельбек» під'їхало більше 10 вантажівок і кілька бронетранспортерів (БТР) у супроводі військової автоінспекції з російськими військовослужбовцями в касках і бронежилетах.

Раніше група озброєних людей у військовій формі без розпізнавальних знаків захопила аеропорт «Сімферополь» у Криму в ніч на п'ятницю.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

27 лютого Міністерство закордонних справ України вручило тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокації військових підрозділів ЧФ РФ, які тимчасово розташовані на території України.

Рада національної безпеки і оборони України розробила план щодо врегулювання ситуації в Криму і збереження територіальної цілісності країни.

28 лютого Верховна Рада звернулася до учасників Будапештського меморандуму у зв'язку з ситуацією в Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

463