Завершується період пріоритетної реєстрації домену «.укр». З 4 березня починається етап переходу на вільну реєстрацію доменних імен для всіх бажаючих. Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, повідомляє прес-служба відомства.

«Під час цього етапу впродовж перших 2 місяців строк реєстрації не може бути менше 10 років, а протягом наступних 2 місяців - не менше 5 років. Після завершення цього періоду термін реєстрації доменних імен становитиме від 1 до 10 років за бажанням замовника», - пояснив Семиноженко.

За його словами, перехід до вільної реєстрації відбувається завдяки плідній підготовчій роботи.

За час, що минув, з початку функціонування домену «.укр», Координаційною радою схвалена тимчасова концепція впровадження та розвитку домену, тимчасові правила реєстрації та користування доменними іменами домену «.укр», положення про акредитацію реєстраторів, порядок формування стоп-листа.

«У домені вже зареєстровано майже 2650 імен, акредитовано 13 реєстраторів», - повідомив голова Держінформнауки.

Разом з цим Семиноженко підкреслив, що сьогодні, 28 лютого, виповнюється рівно рік, як національний кириличний домен верхнього рівня «.укр» був делегований Україні Міжнародною корпорацією ICANN.

Нагадаємо, першим доменним ім'ям, внесеним до реєстру електронних адрес органів державної влади в кириличному домені «.укр», стала адреса «Президент.укр».
У домені «.укр» на кінець 2013 року було зареєстровано 2300 доменних імен.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

400