Верховна Рада реабілітувала осіб, які були засуджені з 1 лютого 2010 року по 1 березня 2014 року за низкою статей Кримінального кодексу України, схваливши проект Закону №4294 «Про реабілітацію осіб на виконання рішень Європейського суду з прав людини», передає кореспондент Forum'у.

За нього проголосувало 268 нардепів.

Законопроект ухвалювали без обговорення, а його ухвалення народні депутати привітали оплесками.


Народний депутат Ірина Луценко з трибуни подякувала присутнім нардепам за ухвалення цього закону.

Згідно з ухваленим законом, реабілітованими вважаються особи, засуджені судами за скоєння злочинів, передбачених статтями 191, 364, 365 та 367 Кримінального кодексу України.

Дія закону поширюється на осіб, які були засуджені судом у період з 1 лютого 2010 року по 1 березня 2014 року. Реабілітації підлягають особи, щодо скарг яких проти України ЄСПЛ встановив порушення ст.18 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Особи, на яких поширюється дія цього документа, вважаються реабілітованими й автоматично відновленими у всіх правах з моменту набуття чинності цього закону.

Вироки, винесені стосовно цих осіб, скасовуються судом першої інстанції, який розглядав справу, протягом 10 днів з моменту подання відповідної заяви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274