Національний банк України ініціював перевірки у восьми банках, які займалися валютними спекуляціями. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив глава Нацбанку Степан Кубів.

«Ми припинятимемо всі порушення валютного законодавства, спекуляції і порушення нормативів НБУ. Вчора мною були проведені наради з керівниками МВС, генеральним прокурором про те, що ми будемо проводити негайно спільні дії. Вже щодо 8 банків, які займалися спекулятивними діями, що порушували валютне законодавство, правлінням НБУ вжито заходів і відправлено відповідні перевірки, аудит фінансового моніторингу. Також відправлено 10 комісій в інші банки, які виключно з метою спекуляцій виходили на ринок щодо скупівлі валюти, спекулятивно піднімали курс і не виконували вимоги НБУ», - заявив він.

За словами Кубіва, моніторинг фінансових установ продовжуватиметься.

«Ми ввели більш гнучкі підходи до курсоутворення. Це означає, що обмінний курс може рухатися як в один, так і в інший бік. Зараз на ринку є емоційний і дезінформований в окремих випадках привід до цього», - заявив він.

Разом із тим, за словами Кубіва, регулятор зобов'язується зробити все для якнайшвидшої стабілізації ситуації на валютному ринку.


Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505