Після повної стабілізації в Україні Кабінет Міністрів має намір звернутися до комерційних банків та НБУ щодо широкої програми кредитування української економіки.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу в Нацбанку заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми усвідомлюємо, що зараз рефінансування комерційних банків у гривні означатиме тиск на валютний ринок і це дасть можливість валютним спекулянтам додатково грати на міжбанківській валютній біржі. Після стабілізації нам необхідно відновити кредитування української економіки і суттєво знизити відсоткові ставки в реальному секторі економіки», - сказав він.

Це стосується як рефінансування НБУ, так і ставок у реальному секторі економіки. «Для нас зараз, як для уряду, дуже важливо стабілізувати фінансовий сектор, банківський сектор та економіку загалом.

Також уряд позитивно оцінює нові ініціативи НБУ. «Що стосується позиції НБУ, яка виражена, зокрема, в тимчасовому обмеженні зняття коштів вкладів в іноземній валюті, то ми вітаємо позицію регулятора. Ми вітаємо те, що НБУ не застосовує жорсткіші заходи на депозитному ринку. Це означає, що ситуація контрольована», - резюмував він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448