Київський районний суд Харкова закрив кримінальну справу щодо порушень у діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» про обвинувачення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у фінансових зловживаннях.

Відповідне рішення виніс головуючий суддя Костянтин Садовський, взявши до уваги відмову групи прокурорів у складі Людмили Петровської та Михайла Чопка від обвинувачення.

«Суд постановив закрити провадження у кримінальній справі стосовно Тимошенко Юлії Володимирівни... у зв'язку з відмовою прокурорів від обвинувачення», - сказав Садовський.

Він також скасував постанову про арешт деякого майна Тимошенко, повідомляє «УНІАН».

Крім того, суддя послався на рішення Генпрокуратури про закриття справи ЄЕСУ і рішення Верховного Суду України, який у 2005 році підтвердив законність закриття цієї справи.

Садовський також зазначив, що постанову екс-генпрокурора Віктора Пшонки, яка скасувала постанову Верховного Суду про закриття кримінальної справи, не відповідала законодавству.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року СБУ порушила проти екс-прем'єр-міністра Тимошенко кримінальну справу.

За інформацією прес-центру СБУ, Тимошенко «обвинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовому підробленні та в ухилянні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

Тимошенко у 1995-1997 рр. очолювала корпорацію ЄЕСУ.

22 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову про звільнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359