Міністерство закордонних справ України досі не отримало від Росії відповіді на пропозицію провести консультації щодо ситуації в Криму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, журналістам заявив в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

«Дипломати звернулися до РФ з проханням про проведення консультацій на рівні міністерств закордонних справ, консультацій прем'єр-міністрів і про телефонну розмову на рівні зовнішньополітичних відомств. Поки що від російської сторони ми не отримали відповіді, але ми її чекаємо», - заявив він.

Також Дещиця підкреслив, що МЗС України готове провести переговори, як у двосторонньому форматі, так і на рівні проведення консультацій в рамках Будапештського меморандуму.

Також в.о. міністра зазначив, що нині ситуація в Криму залишається напруженою і в МЗС не знають точно, ким є люди, які захопили адмінбудівлі та аеропорти.

Однак Дещиця підкреслив, що МЗС відкрите для діалогу і сподівається вирішити це питання мирним шляхом. Нагадаємо, у четвер, 27 лютого, близько 23 години в аеропорт «Бельбек» під'їхало більше 10 вантажівок і кілька бронетранспортерів (БТР) у супроводі військової автоінспекції з російськими військовослужбовцями в касках та бронежилетах.

Раніше група озброєних людей у військовій формі без розпізнавальних знаків захопила аеропорт «Сімферополь» у Криму в ніч на п'ятницю.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.


Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290