Особи, які нагнітають ситуацію в Криму і влаштовують провокації, мають розуміти, що намагаючись подати нинішню ситуацію кримчанам як благо, вони тим самим несуть в їхні будинки біду. Про це заявив в ефірі «5 каналу» представник Президента в Криму Сергій Куніцин, повідомляє прес-служба «УДАРу».

«Група людей, під виглядом намагання отримати ширші повноваження автономії, ставлять Крим на межу втрати автономії. Вони повинні розуміти, що чим далі вони порушують Конституцію і закони, тим більше держава має право на легітимні кроки, починаючи від того, що у Верховній Раді можуть ухвалити постанову про розпуск парламенту Криму», - зазначив Куніцин.

За його словами, кримські татари, які вчора проявили себе з найкращого боку, є сильним фактором. «Вони завжди вели себе жорстко з владою. Ми опинилися в унікальній ситуації часів молодої України: татари вчинили як державники, коли вчора вийшли і захистили Україну», - зазначив депутат.

«Я хочу остудити всі гарячі голови. Я готовий зустрічатися з усіма, крім терористів. З ними треба розмовляти по-іншому і не допустити в країні свавілля. Я хочу, щоб це почули і Константинов, і Аксьонов, бо для керівництва урядом Криму потрібно мати відповідну кваліфікацію і розуміти ступінь відповідальності перед людьми», - підкреслив він.

Куніцин зазначив, що не можна порівнювати захоплення державних адміністрацій на Західній Україні, коли люди були максимум з кийками, з сьогоднішнім захопленням будівлі парламенту Криму. «Це були кваліфіковані, освічені люди, озброєні сучасною зброєю. Якщо проаналізувати досвід Афганістану, де вже 40 років йде війна, то можна сказати, що розв'язати війну просто, а вийти з неї практично неможливо. Це повинні розуміти всі причетні до провокацій», - зазначив Куніцин.

Як раніше повідомляв ForUm, виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов прийняв відставку постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Віктора Плакиди і призначив на цю посаду Сергія Куніцина.

Новим прем'єром Автономної Республіки Крим призначений депутат Верховної ради Криму, лідер партії «Руської єдності» Сергій Аксьонов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305