Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр стверджує, що США готові виділити Україні близько $1 млрд фінансової допомоги.

«Я був радий почути, що Сполучені Штати готові допомогти, - близько $1 млрд, і Європейський Союз, ймовірно, зробить так само, приблизно в такому ж обсязі коштів», - повідомив Штайнмайєр у четвер у Вашингтоні після закінчення зустрічі з державним секретарем США Джоном Керрі.

Він також висловив сподівання, що МВФ готовий надати кошти з якогось надзвичайного фонду», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Необхідна швидка допомога», - наголосив міністр закордонних справ Німеччини.

Штайнмайєр також повідомив, що має намір цієї п'ятниці зустрітися з директором МВФ Крістін Лагард.

«Сподіваюся, що і Росія прийде на допомогу. Ми сподіваємося, що вони також братимуть участь у зусиллях для стабілізації економічної ситуації в Україні. Ніхто не виграє від того, що ця країна балансує на межі банкрутства. Необхідно, щоб політична стабілізація супроводжувалася економічною стабілізацією», - додав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що Україна проситиме у Міжнародного валютного фонду не менше 15 млрд дол. кредиту.

Міжнародний валютний фонд озвучив умови надання Україні кредиту.

Глава Національного банку України Степан Кубів заявив, що НБУ розпочав переговори з потенційними кредиторами про залучення фінансування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1107