Міністерство закордонних справ України заявляє, що вся відповідальність за недотримання угоди, підписаної 21 лютого, про врегулювання кризи лежить на Вікторові Януковичі. Про це йдеться в заяві прес-служби МЗС.

«В Україні надається важливе значення угоді про врегулювання кризи, підписаній 21 лютого 2014 року чинним на той час Президентом України та лідерами опозиції та завіреній офіційними представниками Німеччини, Польщі і Франції», - сказано в повідомленні.

У МЗС розчаровані тим, що представник Російської Федерації, який також брав участь у переговорах і підготовці зазначеного документа, відмовився підписати угоду.

«Не виключено, що саме цей фактор став однією з причин відмови з боку колишнього Президента України виконувати домовленості угоди, спрямовані на стабілізацію внутрішнього життя в державі. Зокрема, Янукович відмовився підписати спеціальний закон Верховної Ради України щодо відновлення дії Конституції України 2004 року, що згідно з угодою повинно бути зроблено протягом 48 годин після її підписання. Тому на Януковичі лежить вся відповідальність за недотримання угоди», - наголосили в МЗС.

У відомстві закликають російську сторону об'єктивно оцінювати ситуацію й утримуватися від заяв, які перешкоджають процесу політичної та економічної стабілізації в Україні.

Як повідомляв ForUm , 21 лютого в Адміністрації Президента України було підписано угоду щодо врегулювання кризи в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

840