Виконувач обов'язків Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликає країни-члени Європейського Союзу скасувати візовий режим для громадян України. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов сьогодні, 27 лютого, провів зустріч з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом, у ході якої сторони обговорили поточну політичну ситуацію в Україні.

Керівник парламенту підкреслив, що затвердження уряду стало серйозним кроком у напрямі стабілізації влади та ситуації в суспільстві.

Турчинов також заявив, що зараз треба «відновити кроки на шляху до євроінтеграції, які були необґрунтовано скасовані». У цій ситуації, зазначив він, для України важлива підтримка країн Євросоюзу. На думку Турчинова, першим серйозним рішенням з боку країн-членів ЄС могла би стати скасування візового режиму для громадян України. «Це було б серйозним сигналом, що Україну чекають і допоможуть», - сказав він.

Лінкявічюс у свою чергу привітав голову Верховної Ради з призначенням нового уряду і запевнив у підтримці з боку Литви європейських прагнень України. «Бажаю, щоб у вас усе вийшло», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 27 лютого, Верховна Рада затвердила склад уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

590