Секретар США з питань оборони Чак Хейгел запевнив Київ у підтримці Вашингтоном територіальної цілісності України.

«Сьогодні я підтвердив сильну підтримку США територіальної цілісності України і міністри оборони НАТО зробили таку заяву. Ми очікуємо, що інші держави поважатимуть український суверенітет й уникатимуть провокаційних дій», - заявив він у четвер у Брюсселі на прес-конференції після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО.

У зв'язку з цим він підкреслив: «...тому ми пильно стежимо за військовими навчаннями Росії біля українського кордону».

«Я очікую, що Росія буде прозорою щодо цих навчань, і я закликаю не робити жодних кроків, які можуть призвести до прорахунків у цей дуже делікатний час, час великої напруги», - зазначив він.

Хейгел повідомив, що має намір поговорити по телефону з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, також триває діалог з російською стороною «по урядових каналах», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Щодо ситуації в Криму секретар повідомив, що США пильно стежать за її розвитком».

«Поки у нас немає деталей, хто за цим стоїть. Давайте знизимо напругу в цей важкий час для мудрого лідерства з боку Росії та з усіх боків. Так, ми стурбовані і продовжуємо говорити з росіянами про те, які їхні наміри», - підкреслив Хэйгел.

Як раніше повідомляв ForUm, в НАТО висловлюють велику стурбованість у зв'язку з останніми подіями в Криму і закликають Росію утриматися від дій, які призводять до посилення напруги.

Нагадаємо, невідомі зі зброєю захопили будівлі Верховної Ради та Ради міністрів Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474