Сергій Арбузов зазначив, що для стабілізації курсу гривні необхідно терміново застосувати збалансовані механізми монетарної політики держави, які діяли раніше, а не займатися ручним управлінням.

«Я, як людина, яка тривалий час відповідала за блок фінансово-економічних питань в уряді, сьогодні глибоко стурбований тією ситуацією, яка склалася навколо курсу національної валюти. На жаль, останнім часом ми спостерігаємо швидке і неконтрольоване падіння гривні. Це найважливіша проблема на поточний момент на економічному порядку денному, і вона потребує особливого підходу, тим більше в цей непростий час. Для того, щоб впоратися з нею, потрібно негайно відійти від політичних декларацій і розпочати конкретну роботу», - зазначив Арбузов.

Він додав, що, незважаючи на зовнішні впливи, уряду вдавалося тримати стабільним курс гривні протягом останніх трьох років, незважаючи на його незначні коливання.

«Я неодноразово попереджав, що політична нестабільність може завдати серйозного удару по фінансовій системі країни. На жаль, цей процес уже запущений, але його ще можна зупинити. Народ України, банківський сектор чекає чітких і зрозумілих кроків від нового керівництва уряду та НБУ. Причому кроків, які будуть продиктовані економічною, а не революційною доцільністю», - додав він.

Арбузов також здивований інтерпретаціями і висновками деяких ЗМІ, які некоректно подали його слова про нібито готовність працювати в новому уряді. Арбузов зазначає, що головною метою його заяви було звернути увагу на необхідність об'єднання зусиль різних політичних сил для того, щоб стабілізувати економіку і не допустити, щоб країна скотилася в прірву.

Саме для цього, переконаний Арбузов, і повинна бути збережена процедура правонаступництва - щоб нова влада могла й надалі законно використовувати всі необхідні повноваження для стабілізації ситуації в державі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

483