Україна розраховує продовжити переговори з Росією щодо фінансової співпраці та газових питань. Про це, як передає кореспондент Forum'у, журналістам заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак.

«Безумовно, з Росією будемо вести переговори щодо продовження кредитної лінії», - сказав він, зазначивши, що поки йому складно сказати, коли це буде.

«Думаю, що у найкоротший час спробуємо це зробити. Можливо, наступного тижня спробуємо поговорити з росіянами, щоб почути, якісь претензії або вимоги щодо того, щоб вони хотіли отримати для продовження нашої співпраці, як у сфері бюджетної підтримки, так і в сфері подальшої газової співпраці», - підкреслив міністр.

За його словами, Україна не планує відмовлятися від грудневих домовленостей з Росією.

Також він заявив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк планує сформувати делегацію, яка буде уповноважена на проведення чергового раунду переговорів з російською стороною.

«Для нас це буде перший раунд переговорів для того, щоб чітко розібратися, на які перспективи співпраці можна розраховувати з нашим російським партнером. У жодному разі (грудневі домовленості. - Ред.) переглядатися не будуть. Це було непогане рішення, особливо, що стосується газових домовленостей, тому ми всіляко будемо пропонувати нашим російським партнерам продовжувати таку співпрацю», - підсумував Шлапак.

Нагадаємо, 17 грудня 2014 року на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича та Володимира Путіна було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

763