Міністерство оборони України звертається до особового складу Збройних сил України та населення держави із закликом не піддаватися на провокації. Відповідне звернення опубліковане на сайті оборонного відомства.

«Система управління Збройних сил України працює у встановленому режимі», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві спростували інформацію, поширену окремими засобами масової інформації, про нібито порушення системи управління ЗСУ, зокрема, втрати зв'язку керівництва оборонного відомства та Генерального штабу з військовими частинами, які дислоковані в АР Крим.

«Зазначена інформація не відповідає дійсності», - запевнила прес-служба.

Міністерство оборони розцінює факт її оприлюднення як провокацію, спрямовану на дестабілізацію обстановки.

Як повідомляв ForUm, вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

За словами виконувача обов'язків президента, голови парламенту України Олександра Турчинова, захоплення адміністративних будівель Криму розцінюватиметься як злочин проти України, а будь-які пересування військових ЧФ РФ по Україні - як воєнна агресія.

Міністерство закордонних справ України вручило тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокацією військових підрозділів ЧФ РФ, тимчасово розташованих на території України.

На Чорноморському флоті РФ жодним чином не коментують пересування бронетехніки Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

400