Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов звинуватив представників влади в ескалації конфлікту і закликав Раду створити комісію для ліквідації всіх гострих моментів.

«Пропоную створити погоджувальну комісію для вирішення сьогоднішніх проблем, з урахуванням інтересів усього населення з ліквідації гострих факторів», - сказав він на засіданні парламенту, передає кореспондент Forum'у.

«Нове керівництво своєю риторикою і продовженням своїх дій допускає непоправні помилки і штовхає на ескалацію ситуації в країні. Насильство, розбій у регіонах, напад на депутатів та інакодумців стали звичайною практикою. Зрозуміло, що нова влада не встигає і не реагує на факти порушення прав людини», - заявив він.

Лідер регіоналів різко засудив поспішне скасування «мовного» закону. «Ви проігнорували позицію половину України», - акцентував він.

Також він розкритикував підготовку постанови про розпуск обласних рад у південно-східних областях і призначення губернаторів «які будуть, як диктатори без місцевих рад».

«Порушення Конституції відбувається щодня. Нова влада має розуміти, що ображаючи інтереси більшої частини населення країни, штовхає громадян до недовіри і змушує захищати свої права. Продовження цього процесу приведе Україну до федералізації. Партія регіонів докладає всіх зусиль для уникнення загострення обстановки. Але без правильних рішень нової влади це неможливо. На тлі розподілу посад не можна забувати про головне - життя і безпеку людей. Не приймайте поспішних рішень», - сказав він.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386