Кандидат у прем'єр-міністри України Арсеній Яценюк попросив Російську Федерацію залишатися партнером України, передає кореспондент Forum'у з парламенту.

«Я звертаюся до Росії як до партнера. Ми сподіваємося, що РФ, перш за все, не порушуватиме Будапештський меморандум і зробить все, щоб ситуація в Україні була спокійною. Також не буде за жодних умов підтримувати сепаратизм і колишніх високопоставлених чиновників, проти яких порушені кримінальні справи, справи про масові вбивства і злочини проти людства. Перш за все, я кажу про Віктора Януковича.

Крім того, Яценюк акцентував увагу на тому, що Україна і Російська Федерація повинні напрацювати новий стиль відносин, в яких Україна – країна, що рухається в ЄС, залишиться хорошим партнером і сусідом. «Тією країною, яка бажає добра Росії і навпаки»,- сказав він.

Він підкреслив, що Росія повинна виконувати всі двосторонні та багатосторонні договори і зобов'язання. «Населення України і влада виступають за добросусідські відносини. Росіяни не воюйте з нами. Ми друзі і партнери», - резюмував він.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

563