Майбутній уряд України прийматиме непопулярні рішення. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив кандидат на пост прем'єр-міністра України Арсеній Яценюк.

«Це уряд прийме дуже непопулярні рішення. Вони не матимуть широкої підтримки серед українців. Ми повинні негайно розпочати переговори з МВФ і прийняти всі рішення для отримання коштів від МВФ, ЄС та інших інституцій», - сказав Яценюк.

«Держскарбниця розкрадена і порожня. Я не обіцяю поліпшень ні сьогодні, ні завтра. Основне завдання нового уряду - стабілізація ситуації в країні. Держборг України зараз становить 75 млрд дол. Золотовалютні резерви три роки тому були 37 млрд дол. і впали до позначки 15 млрд дол. На казначейському рахунку залишки зафіксовані 4,3 млн грн. У країні зростає безробіття, виведення іноземних інвестицій», - констатував він.

На його думку, в України немає іншого виходу, як приймати непопулярні рішення. «Вони стосуватимуться субсидій, тарифів, скорочення соцпрограм та збереження фінансової системи країни.

Яценюк також зазначив, що уряд зобов'язаний вжити заходів щодо скорочення витрат держбюджету на утримання органів держвлади. «Чиновники не мають права користуватися чартерними літаками та ін. Повинні забути про особисті автомобілі та пільги. У країні вводиться найжорсткіша за всю історію система контролю і скорочення держвидатків», - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді очікується затвердження складу нового уряду.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

650