У Верховній Раді сформовано коаліцію депутатських фракцій «Європейський вибір». Про це заявив голова парламенту Олександр Турчинов.

«Згідно зі ст. 83 Конституції України офіційно оголошую, що 27 лютого 2014 року була сформована і зареєстрована коаліція депутатських фракцій «Європейський вибір», - заявив спікер.

За його словами, 250 нардепів підписами підтвердили готовність створити коаліцію.

До коаліції увійшли три фракції: «УДАР», «Батьківщина», «Свобода» і дві депутатські групи «За економічний розвиток» та «Суверенна європейська Україна».

Нагадаємо, активісти Майдану сформували свої критерії відбору членів до нового уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 лютого Верховна Рада України прийняла рішення про відновлення дії Конституції в редакції 2004 року.

Нагадаємо, цей Закон передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, за якої формування уряду здійснює не президент, а коаліція депутатських фракцій. При цьому термін повноважень Верховної Ради був продовжений до 5 років.

Також розширено повноваження Верховної Ради, яка отримує право призначати прем'єр-міністра, міністрів оборони, іноземних справ за поданням президента, а також за поданням прем'єр-міністра - інших членів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

547