Міністерство закордонних справ України вручило тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокації військових підрозділів ЧФ РФ, які тимчасово розташовані на території України.

Крім того, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС, тимчасово повіреного РФ викликано для невідкладного проведення двосторонніх консультацій згідно зі статтею 7 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року.

«Окремо було зазначено, що Російська Федерація як країна-гарант згідно з Будапештським меморандумом від 5 грудня 1994 р., взяла на себе зобов'язання поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв ForUm, на Чорноморському флоті РФ ніяк не коментують пересування бронетехніки Криму.

За словами виконуючого обов'язки Президента України, голови парламенту України Олександра Турчинова, захоплення адміністративних будівель Криму будуть розцінюватися як злочин проти України, а будь-які пересування військових ЧФ РФ по Україні - військова агресія.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449