Генеральна прокуратура України відкрила провадження за статтею «теракт» за фактом захоплення в Криму будівель Верховної ради і Ради міністрів Республіки. Про це повідомляє Відділ взаємодії зі ЗМІ Генпрокуратури.

«У четвер о 4.30 ранку двома групами невідомих осіб (по 10-15 осіб) були захоплені будівлі Верховної ради і Ради міністрів Криму. Невідомі проникли в приміщення, виламавши двері, потім закрилися. Жодних вимог вони не висувають. За попередніми даними, зазначені особи мають вогнепальну зброю, кількість і тип якої невідомий. Під час захоплення приміщень зброя ними не застосовувалася, також немає даних про застосування сили щодо співробітників органів внутрішніх справ та УДО», - зазначили у ГПУ.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за даним фактом прокуратурою АР Крим відкрито кримінальне провадження за ст. 258 КК України «Терористичний акт».

Розслідування доручено управлінню СБУ в Криму.

Крім того, по тривозі піднято особовий склад місцевої міліції.

Нагадаємо, 26 лютого біля ВР Криму пройшло два мітинги - кримськотатарського меджлісу і активістів партії «Русское единство» та козаків. Загалом зібралося близько 10 тисяч осіб. Між ними сталися бійки. ВР Криму збиралася розглянути два питання: про суспільно-політичну ситуацію в Криму та звіт Радміну.

Спікер Криму Володимир Констянтинов заявив, що в кримському парламенті не ставлять питання про вихід Криму зі складу України і назвав таку інформацію провокацією, щоб дискредитувати ВР автономії та позбавити її легітимності.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

Виконуючий обов'язки Президента України, голова парламенту Олександр Турчинов заявив, що захоплення адміністративних будівель Криму будуть розцінюватися як злочин проти України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238