Захоплення адміністративних будівель у Криму будуть розцінюватися як злочин проти України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив глава парламенту і виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов.

«Я доручив силовим структурам вжити всіх заходів для захисту громадян і покарання злочинців. Звертаюся до всіх українців зберігати спокій, до всіх патріотів - захищати адмінбудівлі від провокаторів та екстремістів. Захоплення адмінбудівель буде розцінюватися як злочин проти української держави з усіма наслідками», - сказав Турчинов.

Також він звернувся до представників РФ щодо недопущення правопорушень службовцями ЧФ РФ на території України.

«Звертаюся до керівництва ЧФ РФ з вимогою: всі військові повинні бути в межах територій, які обумовлені. Будь-які пересування військових буде оцінено нами як воєнна агресія. Щоб вороги України не розхитували ситуацію, ми повинні негайно приступити до формування уряду, який забезпечить безпеку країни. Сьогодні парламент не закінчить свою роботу, поки не сформує уряд. Україна зможе захистити свій суверенітет, незалежність і недоторканність території», - зазначив він.

Також спікер повідомив, що зараз керівники фракцій ведуть переговори щодо нової більшості і внесуть пропозиції стосовно кандидатури прем'єр-міністра. «Прошу розглядати сьогодні всі законопроекти за скороченою процедурою», - додав спікер.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276