Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов проведе переговори з невідомими особами, які захопили будівлі Ради міністрів Криму і Верховної Ради Криму. Про це він заявив в ефірі ДТРК «Крим», повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Сьогодні близько 4-ї ранку були захоплені озброєними невідомими поки людьми будівлі Ради міністрів і Верховної Ради Криму. Поки ми не можемо сказати, хто ці люди, переговори з ними розпочнуться о 9 ранку. Я братиму участь у переговорах. Ми будемо оперативно інформувати кримчан про всі події, які розвиватимуться сьогодні. Все знаходиться під контролем, йде переговорний процес», - заявив Могильов.

Голова Ради міністрів зазначив, що невідомі особи вивели на вулицю людей, які на момент захоплення перебували в будівлях. Агресії відносно них не проявляли. Співробітникам правоохоронних органів, які охороняли будівлі, повернуто табельну зброю. У зв'язку зі сформованою ситуацією в Сімферополі оголошено вихідний день. Для врегулювання ситуації в Криму створено штаб.

Могильов закликав кримчан не наближатися до захоплених будівель і зберігати спокій, а всі політичні сили - не допустити агресії на вулицях міста. «Найголовніше для нас - не допустити конфліктів і людських жертв, які були вчора біля Верховної ради Криму. Тому всі дотримуємося спокою, я глибоко переконаний, що влада Криму врегулює цю ситуацію без наслідків для наших громадян», - зазначив він.

Нагадаємо, 26 лютого біля ВР Криму пройшло два мітинги - кримськотатарського меджлісу і активістів партії «Русское единство» та козаків. Загалом зібралося близько 10 тисяч осіб. Між ними сталися бійки. ВР Криму збиралася розглянути два питання: про суспільно-політичну ситуацію в Криму та звіт Радміну.

Спікер Криму Володимир Констянтинов заявив, що в кримському парламенті не ставлять питання про вихід Криму зі складу України і назвав таку інформацію провокацією, щоб дискредитувати ВР автономії і позбавити її легітимності.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму захоплені невідомими озброєними людьми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201